Villamos alállomási berendezések gyártása

2007 évtől kezdődően cégünk megvásárolta az Észak Magyarországi Áramszolgáltató Zrt.-től a nagyfeszültségű olajszigetelésű ellenállás család gyártási jogát, ugyan ebben az évben már a berendezések gyártását is elindítottuk.

E családba tartozó berendezések a következőek:

  • FANOE (Földzárlati áramnövelő nagyfeszültségű olajszigetelésű ellenállás)

Rendeltetés, alkalmazási terület:
A középfeszültségű kompenzált hálózatoknál a készülék feladata tartós egysarkú földzárlatok alkalmával a földzárlati hibahelyen folyó áram olymértékű megnövelése, hogy az t a vonalak áramváltói által táplált zérussorrendű túláramreléjével, vagy ha ilyen nincs, akkor fázisonként beépített primer relével érzékelni lehesen.

  • HFE Av (Hosszúföldelő nagyfeszültségű olajszigetelésű ellenállás)

Rendeltetés, alkalmazási terület:
A hosszúföldelő ellenállás rendeltetése az olyan középfeszültségű hálózatok csillagpontrögzítése, melyek sem közvetlenül, sem pedig ivoltó tekercsen keresztül nem földeltek.

  • PHE (Petersen hangoló nagyfeszültségű olajszigetelésű ellenállás)

Rendeltetés, alkalmazási terület:
Az ívoltó tekercsek automatikus szabályozására, hangolására került kifejlesztésre az ISZA típusú ívoltó tekercset szabályzó automatika. Az automatika a szabályozáshoz szükséges egyes hálózati jellemzők mérését mesterségesen létrehozott feszültség aszimmetria segítségével végzi el. E feszültség aszimmetria előállítására szolgál a Petersen Hangoló Ellenállás. Az ellenállás a hálózat előre kijelölt fázisára egysarkú szakaszolón keresztül csatlakozik. Az ellenállásba beépített kapcsolót a szabályzás idejére az ISZA automatika kapcsolja be. A PHE készülék alkalmazási területe a 20 kV-os szabadvezetékes és vegyes hálózatok földzárlat kompenzálásának automatizálásához szükséges kiegészítő készülék.

  • ACSE (Aszimmetria csökkentő nagyfeszültségű olajszigetelésű ellenállás)

Rendeltetés, alkalmazási terület:
A hálózat levezetési veszteségének kohm nagyságrendű ellenállás csillagpontba kapcsolásával történő megnövelése. Az ACSE készülék alkalmazási területe a 20 kV-os hálózat.

A típus neveket követő jelölések a berendezés legfőbb konkrét villamos jellemzőinek értékeire utalnak.

A fenti berendezések fő felhasználói a különböző áramszolgáltató vállalatok.

TOP