Cégismertető

 Üdvözöljük honlapunkon!


GeneralTrafoAz E.ON Észak-Dunántúli Áramszolgáltató ZRt. 1950-ben alapította leányvállalatát transzformátorok javítására.

A kezdeti körülmények után 1954-ben a javítások mennyiségi és minőségi követelményeinek erőteljes növekedése következtében jelentős fejlődés indult meg. Megkezdődött a transzformátorok vákuumszárítási technológiával történő javítása , a próbatermi berendezés kialakítása, a huzalgyártó, szigetelő és tekercselő gépek telepítése.

1973-ban jelentős fejlesztést igénylő program indult be a 120 kV-os , 2500 kVA-es transzformátorok javítási lehetőségének megteremtésére.

1993 – 94. évben a 2500 m2 – es alapterületű csarnok teljes felújítás alá került. Ez magában foglalta a technológiai berendezések felújítását, illetve új gépek beszerzését is.

2005. decemberében az E.ON Észak-dunántúli Áramszolgáltató ZRt. eladta a nagy hagyományokkal rendelkező transzformátor és készülékjavító üzemét.

A STUBÁN General Trafo Zrt. 2006. évtől tulajdonosa az E.ON Észak-dunántúli Áramszolgáltató ZRt. volt leányvállalatának. Az üzem kapacitása jelenleg évente 15 db 5000 – 40000 kVA közötti nagy transzformátor és 300 db 20 – 1600 kVA közötti kis transzformátor.

 

PARTNEREINK 

E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Zrt. 
E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. 
Budapesti Elektromos Művek Nyrt. 
ÉMÁSZ Nyrt. 
DÉMÁSZ Zrt. 

Fő tevékenységünk az áramelosztó, -szabályozó készülék gyártása.

Stubán Generál Trafo

Transzformátor javító üzletágunk

Transzformátorok karbantartása, javítása, felújítása, átalakítása, max. 120 kV feszültségig,50.000 kVA teljesítményig

Feszültségszabályzós transzformátorok fokozatkapcsolójának és motoros hajtásának karbantartása, javítása vagy cseréje.

Olajszigetelésű mérőváltók karbantartása, javítása

Helyszíni állapotfelmérés, javítások

- olajszivárgások megszüntetése

- olajkezelés

- radiátorcserék

- korrózióvédelem

Felkészültünk a transzformátorok teljes körű diagnosztikai vizsgálatára (villamos, kémiai, hőtani).

A megfelelő színvonalú munkavégzés érdekében folyamatosan fejlesztjük és működtetjük diagnosztikai mérőtermünket, és analitikai laboratóriumunkat, melyekben a transzformátorok villamos paraméterein kívül az üzemelés közben fellépő behatások által létrejött mechanikai, kémiai, hőtani folyamatokat is tudjuk vizsgálni. A vizsgálatok eredményeiből meg tudjuk határozni a berendezések várható élettartamát, hiba észlelése esetén meghatározzuk a javítás legoptimálisabb módját.

Szigetelési paraméterek vizsgálata

Szigetelőolaj teljes körű vizsgálata

Hibagáz vizsgálata

Szigetelőpapír polimerizációs fokának meghatározása

Szigetelőpapír degradációjának meghatározása üzemelő transzformátoroknál (furánszármazékok meghatározása)

Visszatérő feszültség vizsgálata (szigetelőpapír víztartalmának meghatározása)

Szigetelési ellenállás mérése

Tangens-delta mérése

Fokozatkapcsoló vizsgálata Mechanikai paraméterek vizsgálata

Tekercsszorítások állapotának meghatározása üzemelő transzformátoroknál

Zajszint mérése

Thermovíziós vizsgálat végzése

Szakértői tevékenységünk

Transzformátorok meghibásodása esetén szakértői munka keretében meghatározzuk a hiba valószínű okát, a javítás várható költségét. Analitikai laboratóriumunk foglalkozik környezetszennyezési vizsgálatokkal (pl. transzformátor kavicságy szennyezettség szintjének meghatározása) Meghibásodott berendezések garanciális és szavatossági reklamációja esetén hatékony szakmai segítséget tudunk nyújtani az üzemeltetőnek a gyártóval folytatott felelősségi vitájában.

Társcégeinkkel együtt vállalkozunk a hazai villamosgép park teljes palettájának felújítására, javítására, akár helyszíni akár javítóüzemi munka keretében.

Villamos alállomási berendezések gyártása

2007 évtől kezdődően cégünk megvásárolta az Észak Magyarországi Áramszolgáltató Zrt.-től a nagyfeszültségű olajszigetelésű ellenállás család gyártási jogát, ugyan ebben az évben már a berendezések gyártását is elindítottuk.

E családba tartozó berendezések a következőek:

FANOE (Földzárlati áramnövelő nagyfeszültségű olajszigetelésű ellenállás)

Rendeltetés, alkalmazási terület: A középfeszültségű kompenzált hálózatoknál a készülék feladata tartós egysarkú földzárlatok alkalmával a földzárlati hibahelyen folyó áram olymértékű megnövelése, hogy azt a vonalak áramváltói által táplált zérussorrendű túláramrelével, vagy ha ilyen nincs, akkor fázisonként beépített primer relével érzékelni lehessen

HFE Av (Hosszúföldelő nagyfeszültségű olajszigetelésű ellenállás)

FANOE (Földzárlati áramnövelő nagyfeszültségű olajszigetelésű ellenállás)

Rendeltetés, alkalmazási terület: A hosszúföldelő ellenállás rendeltetése az olyan középfeszültségű hálózatok csillagpontrögzítése, melyek sem közvetlenül, sem pedig ivoltó tekercsen keresztül nem földeltek.

PHE (Petersen hangoló nagyfeszültségű olajszigetelésű ellenállás)

Rendeltetés, alkalmazási terület: Az ívoltó tekercsek automatikus szabályozására, hangolására került kifejlesztésre az ISZA típusú ívoltó tekercset szabályzó automatika. Az automatika a szabályozáshoz szükséges egyes hálózati jellemzők mérését mesterségesen létrehozott feszültség aszimmetria segítségével végzi el. E feszültség aszimmetria előállítására szolgál a Petersen Hangoló Ellenállás. Az ellenállás a hálózat előre kijelölt fázisára egysarkú szakaszolón keresztül csatlakozik. Az ellenállásba beépített kapcsolót a szabályzás idejére az ISZA automatika kapcsolja be. A PHE készülék alkalmazási területe a 20 kV-os szabadvezetékes és vegyes hálózatok földzárlat kompenzálásának automatizálásához szükséges kiegészítő készülék.

ACSE (Aszimmetria csökkentő nagyfeszültségű olajszigetelésű ellenállás)

Rendeltetés, alkalmazási terület: A hálózat levezetési veszteségének kohm nagyságrendű ellenállás csillagpontba kapcsolásával történő megnövelése. Az ACSE készülék alkalmazási területe a 20 kV-os hálózat.

A típus neveket követő jelölések a berendezés legfőbb konkrét villamos jellemzőinek értékeire utalnak.

A fenti berendezések fő felhasználói a különböző áramszolgáltató vállalatok.

Készülékjavító üzletág

Kapcsolókészülékek karbantartása, javítása, felújítása

Olajcsere

Olajszivárgások megszüntetése Hajtás karbantartása

Érintkezők és oltókamra vizsgálata

Beállítási értékek ellenőrzése

Kapcsolási út-idő diagram felvétele

Átmeneti ellenállás mérése

TOP